antingen - eller elämästä ja maailmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Lintubongaus

Seitsemän tipua laudalla

Lintujen nälkä näin syyspuolella on uskomaton. Silloin tankataan talven varalle. Keväällä ei enää ruoka niin kiinnosta, kun alkaa jo parittelu olla mielessä useimmilla.

Mutta nyt käy kuhina kolmen litran jyväsäiliä on syöty parissa päivässä. Nyt ostin noita pikkupalleroita ja näyttää nekin nyt kelpaavan. Viime talvena ei nuo pikkupallerot oikein kelvanneet. Olenkin huomioinut, että joka toinen talvi kelpaa ja sitten ei.

Koskikara muuttaa talvisin meille, Suomeen

Talomme lähellä on upea, runsasvetinen koski, joka ei jäädy kovillakaan pakkasilla. Jokaisena syksynä saapuu sinne Suomen talven ilopilleri, koskikara. Tämä toisinajattelija ei muuta etelän lämpöön vaan päinvastoin: se tuntuu selviävän talvesta muuttamalla kylmiin olosuhteisiin. Arvellaan, että noin 8 000 koskikaraa tulevat Norjasta, Ruotsista ja Jäämeren rannalta tänne Suomeen talvehtimaan, jonka jälkeen ne lähtevät pesimäalueilleen maaliskuussa, viimeisetkin huhtikuun koittaessa (valitettavasti).

Korppi (Corvus corax)

Jos pitäisi valita lempilintu niin minun osaltani se on korppi, tuo salaperäinen ja itsenäinen erämaan lintu. Täällä pohjoisessa korppi on poromiehen paras kaveri koska sen avulla voidaan useimmiten paikallistaa poron raadot, josta saa korvauksen mikäli pystytään osoittamaan sen pedon tappamaksi.

Julkaise syötteitä